sd main logo

Eksperimenterende Digitale Repeater I Midtjylland.

Menu

Spørgsmål: Hvad er DMR?

Digital mobilradio (DMR) er en åben digital mobilradiostandard defineret i European Telecommunications Standards Institute (ETSI) Standard TS 102 361 dele 1–4 og brugt i kommercielle produkter over hele verden. Det eksploderer i popularitet i amatør (HAM) radioverden

Spørgsmål: Hvad er alt dette color code, timeslot & talegruppe ?

1) Colorcode er bare et smukt navn på, hvad der ville være “CTCSS” eller “PL” i den analoge radioverden.

2) Time slots er det, der gør DMR unik. Dit transmissionssignal er opdelt i 30 mS digitale pakker, og senderen tændes og slukkes hurtigt. Dette gør det muligt for to signaler at dele den samme kanal på samme tid. en´på Time Slot 1 og en´på Time Slot 2.

Note til timeslot: Det er i teorien ligegyldig hvilket timeslot du bruger til at kalde en talegruppe op. Det vil virke på begge hvis din radio er sat op til det.  MEN for din egen skyld er det en god ide at følge programmerings anbefalingerne. Men prøv da at eksperimentere ( det er det vi er her for .-)
Dog er et cluster som Herning-Skjern "bundet" til et bestemt timeslot (TS2)
Eksempelvis er TG238 fast på TS1 på repeateren, det vil sige hvis du bruger TS2 til TG238 i din radio er begge time slot optaget hvis du har en QSO. Blot til info :-)

3) Talegrupper er gruppeopkald, så de, der lytter til den tale gruppe nummer, kan høre dig når du kalder på den. Folk skal have denne gruppe programmeret i deres radio og lytte til den gruppe.

Support: 

Du kan registrer dig på Brandmeister Dashbord 

Er du bruger af hotspot eller repeater kan det også styres herfra:

https://brandmeister.network/  

Hjælp til opsætninger af hotspot:

https://wiki.brandmeister.network/index.php/Denmark